12 de novembre 2021

El gat que volia pelar una taronja


  

Hi havia una vegada a Mont-ras una casa pairal envoltada d’arbres fruiters on hi vivien un gat (en Flat), un nen i els seus pares.

Un dia el nen i el gat Flat varen sortir a jugar a pilota al camp on hi havia un taronger molt gran carregat de taronges.

El nen va xutar la pilota tan fort que al xocar contra el taronger li va fer caure unes quantes taronges.

Sorprès, el nen va cridar al seu pare:

            —Papa, he xutat la pilota tan fort que han caigut taronges!

El seu pare li va respondre:

            —Un moment fill que vaig a buscar un cabàs per agafar-les.

Quan les varen tenir totes recollides (o això creien) van anar al mercat per poder-les vendre, però es van deixar el gat tot sol.

Tal com us he dit, es varen deixar una taronja i com que el gat Flat tenia gana la va agafar, però no pas per jugar. I vet aquí que se’n va anar a la cuina per provar d’obrir-la amb les urpes, però no va poder.

També ho va provar amb una cullera, una forquilla, però tampoc no va poder... Després de provar-ho amb vint coses més (coses indescriptibles i certament absurdes per poder pelar una taronja) cansat, va agafar els últims estris que quedaven a la cuina: ganivets!  

Així és que en va agafar un i va intentar de pelar-la, però li va relliscar el ganivet i la taronja va caure a terra i es va partir per la meitat.

El gat Flat tot content va agafar l’exprimidor de taronges, hi va posar la taronja, es va fer un suc i se’l va beure i un moment abans que arribessin els seus amos, ja ho tenia tot recollit i endreçat!  

Qui ho havia de dir que els gats fossin tan llestos...

 

I vet aquí un gos i vet aquí un gat que ja t’ha esgarrapat.

2 comentaris:

  1. Sí que són llestos els gats. Jo tinc un gat a casa, però no és ni de bon tros tan llest com el del conte.

    ResponElimina
  2. He quedat molt sorprès del desvatllament del conte, molt interesant

    ResponElimina