12 de novembre 2021

La llegenda del drac de les Gavarres i el cavaller Sant Jordi

 

Diu la llegenda, que fa molt i molt de temps en el poble de Mont-ras hi vivia un drac molt, molt, però que molt simpàtic. Tenia cura dels bens i també cuinava menjar per a les persones...

Tothom se l’estimava al drac, menys un cavaller. Un cavaller anomenat sant Jordi. El cavaller tenia enveja del drac perquè segons la llegenda seria ell qui hauria de ser admirat i no pas el drac. Així doncs, va decidir matar-lo per tornar a tenir l’admiració de tothom. I dit i fet, va començar de posar a la pràctica diversos plans amb la intenció de fer desaparèixer el drac:

·         Pla A: Es va col·locar d’amagatotis enmig d’un ramat d’ovelles perquè quan el drac estigués distret el podria matar amb la seva llança, però resulta que de tant esperar, es va adormir i el ramat se’n va anar cap al corral i ell es va quedar completament sol.

·         Pla B: Es va amagar en un casalot mig abandonat i quan el drac va estar distret el va intentar de matar amb la llança. Però es va tornar adormir i quan es va despertar el drac ja havia marxat.

·         Pla C: Amb l’ajut d’un esquer, va dur al drac a un indret perdut de les Gavarres on no els podés veure ningú. L’esquer era un tros de carn fresca, però quan ja el tenia al mig del bosc, el drac va sentir que algú demanava ajuda i se’n va anar tot volant.

El cavaller, cansat i rendit va decidir de proposar una idea al rei. Aleshores, es va dirigir a ell i li va dir que ell i el drac farien un duel i que qui guanyés seria adorat, en canvi qui perdés seria desterrat del poble per sempre més.

El rei va acceptar la idea del duel i el drac en sentir això es va enfadar molt amb el cavaller, perquè ell era bo i no volia fer mal a ningú, però no va tenir altre remei si volia quedar-se a la contrada.

Quan va arribar el dia del duel, el cavaller sant Jordi ja l’esperava amb la seva llança, un escut gegant i una armadura d’acer. El que no s’esperava ningú era que també portava un punyal amagat amb la intenció sorprendre al drac per matar-lo. Aleshores, va començar el duel. El drac treia foc per tot arreu, però l’armadura d’acer era massa resistent. El cavaller, cansat de no poder ni tocar al drac que tota l’estona l’estava esquivant volant, va decidir de treure la seva arma secreta: el punyal.

El drac va baixar cap a terra per tirar-li una altra flamarada, quan de sobte va veure el punyal que tenia el cavaller i quan aquest va intentar de clavar-li, el drac el va esquivar deixant l’arma al descobert i a la vista de tothom.

Quan el rei va veure que el desafortunat cavaller havia dut un punyal d’amagat, ràpidament va anul·lar el duel i per aquest poc respecte al drac, va fer desterrar al cavaller sant Jordi del poble i fins i tot de la comarca per sempre més.

Van passar els anys i el drac continuava ajudant a la gent del poble de Mont-ras i de més enllà, fins un dia que va decidir que ja havia de plegar d’aquesta feina i descansar una mica. I així ho va fer, es va endinsar per les Gavarres, va triar la cova més bonica i va viure feliç amb tota la companyia dels animals del bosc i de tant en tant les persones el podien anar a veure.

Encara ara, si t’endinses a les zones més boscoses de Mont-ras pots trobar la cova amb el drac que t’acollirà la mar de content.

I vet aquí un gos i vet aquí un gat que el drac t’ha agradat

5 comentaris:

  1. Aquesta llegenda del drac de les Gavarres i el cavaller Sant Jordi, m'agrada moltíssim i la trobo molt més realista i encertada. Com ve dius: el drac, com molts animals, segur que era pacific i bo i Sant Jordi era malvat com alguns humans.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si ja em vaig inspirar una mica en aixo

      Elimina
  2. Jo avui he anat per les Gavarres i he sentit les rialles del drac, molt bonic el conte.

    ResponElimina
  3. Enric en saps molt d'escriure contes!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina